Het belang van de kinderen van " het Zonnetje -gastouder" staat voorop.

• De kinderen worden opgevangen in een hygiënische omgeving met voldoende rust, gezelligheid, warmte, geborgenheid en waar de veiligheid gewaarborgd is. .

• Dat de kinderen zich prettig en thuis voelen doordat het kind op wordt genomen in het gastoudergezin. Het kind doet mee aan alle activiteiten in het gezin. Het gastoudergezin is een tweede thuis voor het kind!.

• De kinderen krijgen persoonlijke aandacht in huiselijke sfeer, waarbij de ontwikkeling van uw kind gestimuleerd wordt. Omdat een gastouder maximaal 6 kinderen mag opvangen in de leeftijd van 0-4 jaar is er meer individuele aandacht voor het kind. Een kind hoeft niet te wachten op zijn flesje of een schone luier.

• De kinderen hebben de tijd om heerlijk vrij te kunnen spelen, maar spelen ook in groepsverband d.m.v. het uitvoeren van een gezamenlijke activiteit.
Ook is er genoeg tijd om te kunnen kleuren, kleien, knutselen enz. Op deze manier leren kinderen samen spelen en om rekening te houden met elkaar.

• De kinderen kunnen zowel binnen als buiten in de tuin spelen. We gaan ook regelmatig op pad gewoon lekker lopen of in de bolderkar naar de kinderboerderij, naar de speeltuinen in de buurt of gezellig picknicken in het park.

• Wat voorop staat is dat de kinderen leren spelen, delen, elkaar troosten, elkaar helpen, en opkomen voor zichzelf. Verder is van groot belang dat de kinderen heel veel plezier beleven binnen het Zonnetjesgastouder.

• Omdat een gastoudergezin gezien wordt als een tweede thuis. Gaat de opvoeding van het kind gewoon door. Gastouder en ouders proberen zoveel mogelijk op een lijn te komen wat betreft de opvoeding van het kind.

Het gastouder het Zonnetje werkt samen met een geregistreerd gastouderbureau.
Mocht het zijn dat er binnen het gastouder het Zonnetje geen opvang verleend kan worden wegen ziekte, dan wordt dat binnen 24 uur vermeld en naar een ander gastouder gezocht binnen uw regio.

© Het Zonnetje-Gastouder 2009, Alle rechten voorbehouden.